Huis CB005

id year type location status client
23 2018 wonen particulier Delft gerealiseerd particulier

Een (buiten)gewoon rijtjeshuis

Een standaard kavel, veel kamertjes en toch een ruimtelijk huis. Dat vroeg om een bijzondere woningindeling. Huis CB005 is ontworpen voor een kavel van 5,1 meter breed en 10 meter diep, zeer standaard maten in de Nederlandse nieuwbouwwijken. Toch hebben de bijzondere wensen van de opdrachtgever geleid tot een niet-standaard woningindeling.

Split-level woning met unieke ruimtes
De opdrachtgever wilde een echte gezinswoning met heel veel verschillende kamers. De uitdaging was om op dit kavel al deze kamers te realiseren en toch een ruimtelijk huis te creƫren. We kozen er daarom voor om de woonruimten over meerdere splitlevel-verdiepingen te verdelen, georganiseerd rondom een centrale trap. Het resultaat is een spannend geheel met interessante doorkijkjes en hoekjes. Elke ruimte is uniek.

Strakke erkerramen in een grillig gevelvlak
In de gevel springen de grote erkerramen in het oog. De ruwe steen die is gekozen heeft een natuurlijke uitstraling, waarmee het contrast tussen de gladde, strak vormgegeven erkers en het grillige, gesloten gevelvlak wordt versterkt. De grote erkerramen zorgen voor een open uitstraling en sterke relatie met de straat. Aan de binnenzijde worden de erkers gebruikt als houten zitmeubel en worden zo onderdeel van de leefruimte.

Duurzaam en aardgasloos bouwen
In de Coendersbuurt is geen aardgasnetwerk aangelegd en moest dus aardgasloos worden gebouwd. House CB005 heeft daarom vloerverwarming aangesloten op een individuele bodemwarmtepomp, iets wat bij individuele rijwoningen nog geen standaard oplossing is. De verschillende woningen in de buurt hebben allen hun eigen pomp, die vervolgens zijn aangesloten op een collectief distributienet. Een bijzondere ambitie was daarnaast het behalen van een goede score op alle thema’s van de GPR: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.